Replica

prvi Replica forum


  PRAVILA!!!!

  Share
  avatar
  Sale
  Administrator

  Male Broj postova : 738
  Age : 30
  Lokacija : zagreb
  Registration date : 12.05.2008

  PRAVILA!!!!

  Postaj by Sale on pon svi 12, 2008 5:45 pm

  1) Rezerviramo pravo editiranja, brisanja, blokiranja ili BANanja bilo kojih postova i članova foruma. Spamanje foruma oko teme zašto je određen post obrisan, tema lockana itd. će nas samo iživcirati što rezultira BANom. Za takva pitanja postoji Private Messaging. Bilo kakve rasprave o ilegalnim radnjama nemaju mjesta na ovoj stranici, i kao takve će biti tretirane.

  2) Svi podaci, upisani prilikom registracije, upisuju se u bazu podataka. Niti jedan podatak ne smije i neće biti dan na uvid ikojoj osobi [osim vas, Admina i onih-ako/što/kako podliježe zakonu]. Admini ne mogu i neće biti odgovorni ukoliko uslijed hakerskog napada dođe do uvida u/otkrivanja podataka.

  3) Svi postovi na ovom forumu izražavaju mišljenja/stavove/poglede autora tih postova; sukladno čemu administratori, moderatori i ostale osobe koje sudjeluju u održavanju ovog foruma [u daljnjem tekstu: Admini] ne mogu i neće odgovarati za sadržaj tih postova [naravno, osim vlastitih].

  4) Zabranjeno je svako vrijeđanje i omalovažavanje preko foruma i članovi se mole da svoje nesuglasice rješavaju preko PPa. Tek toliko, u svezi ovog pravila da vas podsjetim na:
  Zakon o "Veličanju fašističkih, nacističkih i drugih totalitarnih država i ideologija ili promicanje rasizma i ksenofobije "; članak 151.a:
  Tko proizvodi, prodaje, uvozi ili izvozi, putem računalnog sustava ili na drugi način čini dostupnim javnosti ili u tom cilju posjeduje u većim količinama promidžbeni materijal kojim se veličaju fašističke, nacističke ili druge totalitarne države, organizacije ili ideologije koje zagovaraju, promiču ili potiću mržnju, diskriminaciju ili nasilje prema bilo kojem pojedincu ili skupini na temelju razlike u rasi, boji kože, spolu, seksualnoj orijentaciji, nacionalnom ili etničkom podrijetlu, vjeri, političkom ili drugom uvjerenju, kaznit će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do jedne godine.


  5) Admini će u najkraćem mogućem roku izbrisati postove uvredljivog/nepočudnog/nedopuštenog sadržaja, no treba imati na umu da je gotovo nemoguće pogledati svaki post, dakle postoji mogućnost da neki od postova takvog sadržaja ne bude izbrisan [stoga se ne ustručavajte obavijestiti Admine o postojanju istih putem PP-a].

  6) Zabranjeno je postanje samo u svrhu povećavanja Vašeg broja postova,[odgovaranje 'reda radi', tj. pisanje jednolinijskih komentara u stilu Smile , slažem se, da, ne...], osim u temama gdje se to ne traži.


  7) Kada otvarate novu temu, molimo Vas da njezin naslov u kratkim crtama opisuje ono što tema zapravo govori, te da ne pišete besmislene naslove. Postajte na dijelovima foruma koji su primjereni vašem postu odnosno topicu. Ako naiđemo na postove / topice koji ne pripadaju negdje, dotični će biti ili premješteni ili pobrisani.

  Cool Zabranjuje se offtopic; držite se teme koja je zadana. Svi članovi koji postaju trebaju se toga pridržavati; svaki offtopic biti će izbrisan, a ako ih bude više, tema će biti zaključena bez ikakvog upozorenja.

  9) Zabranjeno je javno korištenje "teških" psovki, postovi koji će sadržavati takve psovke biti će izbrisani, a korisnici koji ih postaju biti će opomenuti, a kasnije i kažnjeni.

  10) Forum koristi tzv. cookies [kolačiće] za spremanje podataka na računalo kojim pregledavate sadržaj foruma. Kolačići ne sadrže nikakve osobne podatke i služe samo i isključivo za bolji rad foruma. Vaša e-mail adresa služi samo za registraciju, te obavijesti vezane uz vaš korisnički račun.

  11) U potpisima je dozvoljeno imati sliku, ali uz određene uvjete. Veličina slike ne smije biti veća od 200x200 pixela.

  12) Zbog učestalih spam korisničkih računa sa e-mail adresama oblika nesto@nesto.ru, nesto@gawab.com, nesto@fldojhwprhwp.info bilo kakav korisnički račun sa e-mailom tog oblika biti će instantno obrisan. Ako želite koristi e-mail tog oblika, pošaljite privatnu poruku Adminu i zatražite dopuštenje.

  13) Na forumu je strogo zabranjeno:
  - poticati mržnju i zlostavljanje
  - na bilo koji način kršiti ljudska prava i/ili važeće zakone
  - slati materijal zaštićen autorskim pravima, osim u slučaju da sami posjedujete ta autorska prava
  - davati linkove, ili poticati razmjenu pornografskog materijala, te sličnih materijala neprimjerenog sadržaja
  - lažno predstavljanje i korištenje višestrukih identiteta
  - vrijeđanje Administratora i Moderatora
  - otvaranje novih korisničkih računa nakon što je prethodni dobio BAN; korisnici koji budu otkriveni nakon ovakvog postupka biti će izbačeni bez prethodne najave; također, članovi koji učestalo uzrokuju probleme, osim potencijalnog BANa mogu biti prijavljeni svom ISP-u (Internet Service Provideru). Korištenje proxy servera i sličnih stvari vas ne čine nevidljivim, one jednostavno zahtijevaju dodatnih 5 minuta rada da vas nađemo i prijavimo ISP-u, koji obično nakon dvije takve prijave uskraćuje mogućnost korištenja Interneta.
  - tzv. "samomoderiranje članova"! Ako se netko od članova ogriješi o pravila, drugi članovi nemaju pravo upozoravati javno na grešku! Za to postoji Private Messaging, ali i to je suvišno jer Admini će prije ili kasnije vidjeti sve i na primjeren način riješiti problem

  14) Članovi koji ne doprinose forumu na pozitivan način i uzrokuju probleme će biti BANani.

  15) Ako imate pitanja, primjedbe, prijedloge vezana uz pravila kontaktirajte admina preko Private Messaging


  _________________
  I kako da sklopim oči, kad znam da, noćas netko kao ja, sklapa ih - zauvijek??

   Sada je: sri sij 16, 2019 9:47 pm.